100 g mørk chokolade 70%
1 dl piskefløde
100 g blødt smør
3 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
Sauce:
100 g mørk chokolade 64 %
½ dl piskefløde
Endvidere:
En god vanilje-is
lidt høvlet chokolade
Smelt chokoladen over vandbad, og afkøl let.
Rør fløden og smørret i til en ensartet masse.
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
Vend chokoladen i æggemassen med store luftige tag til en ensartet creme.
Fordel cremen i 4 forme, og stil dem i fryseren i mindst 6 timer, til de er
frosne.
Til chokoladesaucen hakkes chokoladen fint og kommes i en skål.
Kog fløden op, og pisk den i chokoladen, til chokoladen er smeltet, og saucen er jævn.
Servér chokoladefondanten med vaniljeis over saucen.
Pynt med høvlet chokolade.