Til opskriften kan anvendes både hvide og røde kepa løg. De fyldte løg er gode til frokost. Anvendes mindre løg er de meget velegnede til en buffet.
8 store kepa løg
1 spsk extra jomfruolivenolie
300 g hakket lam
1 tomat, gerne flasketomat
100 g usaltede pistaciekerner
1 bdt kørvel
Reven muskatnød
Salt, hvid peber
Pil løgene, men lad toppen blive på.
Skær et låg af toppen af løget.
Udhul løgene med en lille kniv, så det kun er de 2-3 yderste lag af løget der er tilbage.
Hak "løgresterne" og sauter det i olivenolie sammen med lammekød og finthakket tomat. Smag til med reven muskatnød, salt og hvid peber.
Afkøl kødet lidt og bland med grofthakket kørvel og pistaciekerner.
Fyld løgenene og sæt toppen på.
Pak hvert løg i folie og stil pakkerne i et ovnfast fad med lidt vand i bunden.
Bag løgene i ovnen ved 180ºC i ca. 45 minutter.