Dej:
150 g smør
250 g hvedemel
50 g sukker
1 dl makronrasp
Fyld:
400 g friske eller frosne jordbær
4 spsk ribsgele
Smørret smuldres i melet, sukkeret tilsættes og dejen samles med let hånd.
Lad dejen hvile 30 min på et køligt sted (ikke køleskabet).
Rul dejen ud , så den passer til en tærteform (24 cm i diameter). Beklæd formen med dejen og klem den godt fast hele vejen rundt i kanten.
Tærtebunden sættes i ovnen ved 200°C på midterste rille og bages i 25 min.
Tærtebunden tages ud, lad den stå i formen til den næsten er kold. Vend forsigtig tærtebunden ud og sæt den på et serveringsfad.
Fordel markronraspen i bunden og læg jordbærene på.
Tærten overtrækkes med ribsgéele, der lunkent bliver tykflydende.
Serveres med flødeskum.