2 store eller 3 små æg
200 g støt melis
1 ½ dl rapsolie
50 g kokosmel
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
150 g jordbær skyllet nippet og skåret i kvarter
50 g mandelflager + lidt strøsukker
Tænd ovnen på 190ºC eller 170ºC ved varmluft.
Æg og sukker piskes tykt og skummende "og uden knas".
Olien piskes i i en tynd stråle og slutter med 1-2 min piskning.
Læg håndmixer eller pisker væk og brug en rørepind eller grydeske til at færdiggøre dejen - for megen piskningmed hvedemel gør dejen tung.
Bland kokosmel, hvedemel og bagepulver og vend det i dejen med let hånd sammen med de delte jordbær.
Kom dejen i en springform foret med bagepapir og drys øverst med
mandelflager og strøsukker.
Sæt kagen i ovnen og bag ca 40 min. prøv med en tandstik om kagen er
bagt.
Der må ikke hænge noget dej ved. hvis kagen bliver for mørk så læg et stk smørrebrødspapir oven på.
Kagen er meget lækker som friskbagt og kan opbevares flere dage i en
plastpose uden at blive tør.
Hvis man ønsker det kan der serveres pisket fløde til.
Tips: Andre friske bær i småstykker eller ananasstykker fra dåse eller ca 4 spsk abrikosgrød er også godt fyld.