La soupe aux chataignes (4)
700 g kastanjer (friske eller tørrede)
rødvin
3 porrer, finthakkede
1 l god bouillon
salt og peber
1 svingende fuld kop ris
1 spsk hakket persille eller kørvel
Hvis man anvender friske kastanjer, fjernes skallen ved at skære et kryds i siden på hver kastanje og derefter koge dem i vand i nogle minutter. Når de er kølet så meget af, at man kan røre ved dem, fjernes skallerne og hinden indenunder. Lad kastanjerne trække i rødvin i to timer. Tag dem op, og læg dem i en stor kasserolle sammen med porrer, bouillon og salt.
Læg låg på, bring det i kog, og lad det småsnurre i 45 min. eller til kastanjerne er møre.
Fisk nogle stykker af de største kastanjer op, purer suppen, og opvarm den igen sammen med de kogte ris. Smages til og serveres med de hele kastanjer og lidt kørvel ovenpå. Ønsker man en mere fyldig suppe, kan man røre noget fromage frais (hytteost) i, hvilket giver en vidunderlig kontrast til kastanjernes milde sødme.