Jordskokker
giver en dejlig cremet konsistens til supper og byder desuden på en
uimodståelig smag af nødder. Med fritterede jordskokker og persille på toppen
kan suppen nemt gå hen og blive hele familiens livret.
Arbejdstid:
35 min. Koge/stegetid: 30 min. 4 personer
#
Jordskoksuppe:
1
kg jordskokker (tag 3 uskrællede fra til chips)
2
kartofler
½ liter
mælk
ca.
1 liter vand
salt
og peber
Chips:
3
jordskokker
1
bundt bredbladet persille
¼ liter
smagsneutral rapsolie
Tilbehør:
evt. brød
*
Skræl
jordskokker og kartofler, og skær dem i mindre stykker.
Kom
dem i en gryde, hæld mælk ved og dæk med vand.
Kog,
til jordskokker og kartofler er helt møre.
Blend
suppen fin og glat, og smag til med salt og peber.
CHIPS:
Skrubjordskokkerne, og skær dem i meget tynde skiver med en kniv eller en
mandolin.
Skyl
persillen.
Tør
jordskokker og persille i et viskestykke.
Pluk
persillen i små buketter.
Varm
olien op i en mellemstor gryde.
Kom
en skive jordskok i og tjek varmen olien er tilpas varm: når jordskokken syder
og danser rundt i olien.
Steg
lidt jordskokker ad gangen, og tag dem op med en hulske, når de er gyldenbrune
og sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Fritter
persillen i den varme olie lidt af gangen og pas på, de sprutter meget!
Dryp
persillen af på et stykke køkkenrulle.
Server
suppen med brød og drys chips og persille på suppen ved bordet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin