Logo

Trekornsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Trekornsbrød

 

Frokostbrød med mange fibre, så er det Trekornsbrød med sprøde sesamfrø.

1 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: 1½ time Bagetid: 40 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

3 dl ymer

75 g knækkede hvedekerner

75g hørfrø

3 dl vand

3 tsk groft salt

75 g sesamfrø

700-800 g hvedemel (11-12 dl)

Til pensling:

1 æg

2 spsk sesamfrø

*

1: Bland hvedekerner og hørfrø og giv det et ganske kort opkog i vandet.

Lad det svale til det bliver fingervarmt.

Udrør gæren heri.

 

2. Tilsæt ymer, salt, sesamfrø samt hvedemel og ælt dejen blank og smidig.

 

3. Stil dejen til hævning på et lunt sted i 45-60 min.

Ælt dejen let sammen og form den til et brød.

Kom det på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad det efterhæve ½ time.

 

4. Pensl med sammenpisket æg og drys sesamfrø på.

Bag brødet ved 225 °C i ½ time.

Dæmp så varmen til 200 °C og lad det bage yderligere i 10 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 683 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her