Et saftigt og godt brød med revne æbler. Godt med smør og
evt. marmelade til te eller kaffe.
1 brød. Tilberedningstid: 25-30 min. Hævetid: 1½ time.
Bagetid: 30-40 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
3 dl vand
1 dl appelsinsaft
2 tsk salt
2 store æbler
200 g grahamsmel (3½ dl)
ca. 600 g hvedemel (10 dl)
æg til pensling
*
1. Smuldr gæren og udrør den i lunkent vand.
Tilsæt appelsinsaft, salt og groftrevne æbler sammen med
grahamsmelet.
2. Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen
sammenhængende og smidig.
Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
3. Ælt dejen let sammen og form den til et brød.
Lad brødet efterhæve på bageplade beklædt med bagepapir i en
½ time.
4. Pensl brødet med sammenpisket æg og drys evt. lidt
grahamsmel eller solsikkekerner på.
Bag det midt i ovnen ved 200-225 °C i 30-40 min.
Serveres med smør og evt. marmelade til te eller kaffe.