Logo

Æblebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblebrød

 

Et saftigt og godt brød med revne æbler. Godt med smør og evt. marmelade til te eller kaffe.

1 brød. Tilberedningstid: 25-30 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 30-40 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

3 dl vand

1 dl appelsinsaft

2 tsk salt

2 store æbler

200 g grahamsmel (3½ dl)

ca. 600 g hvedemel (10 dl)

æg til pensling

*

1. Smuldr gæren og udrør den i lunkent vand.

Tilsæt appelsinsaft, salt og groftrevne æbler sammen med grahamsmelet.

 

2. Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen sammenhængende og smidig.

Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.

 

3. Ælt dejen let sammen og form den til et brød.

Lad brødet efterhæve på bageplade beklædt med bagepapir i en ½ time.

 

4. Pensl brødet med sammenpisket æg og drys evt. lidt grahamsmel eller solsikkekerner på.

Bag det midt i ovnen ved 200-225 °C i 30-40 min.

Serveres med smør og evt. marmelade til te eller kaffe.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 635 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her