Det er ikke så svært, men kræver lidt planlægning at lave
sine egne dejlige ispinde. Og det er det hele værd, for smagen er bare god!
12 stk. Arbejdstid: 30 min. Indfrysningstid: 2-3 timer. Koge/smeltetid:
ca. 30 min.
#
8 æggeblommer
100 g sukker
evt. ½ stang vanilje
2 tsk fintrevet appelsinskal [øko]
½ liter piskefløde
Overtræk:
200 g mørk chokolade 70%
Pynt:
evt. hakkede, ristede hasselnøddekerner
*
Pisk æggeblommer og sukker og evt. kornene af vanilje i ca.
10 min. med en håndmikser, til det er helt tykt skum.
Tilsæt fintrevet skal af appelsin.
Pisk fløden til skum, og vend den i æggemassen.
Hæld iscremen i en form til 12 ispinde.
Sæt en pind i hver is, og sæt formen i fryseren i 2-3 timer
- til iscremen er gennemfrossen.
Smelt små stykker af chokolade i en skål over vandbad ved
svag varme.
Rør jævnligt, og lad chokoladen blive tyktflydende.
Tag ispindene ud af formen.
Hæld flydende chokolade over hver ispind, og drys evt. med
hakkede ristede nødder.
Læg dem tilbage i fryseren på et fad med bagepapir, til
chokoladen er stivnet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin