200 g kumqauats
2 dl vand
100 g perlesukker
Is:
100 g mørk bitter chokolade
1 god sjat cognac
2 ½ dl piskefløde
1 ½ spsk sukker
1 dl æggehvide
Pynt:
lidt høvlet mørk chokolade
et tyndt lag sigtet kakao
Skyl de små citrusfrugter grundigt og tør dem godt af.
Skær dem i halve.
Bring vand og sukker i kog og lad det koge kraftigt uden låg i 4 min.
Kom de halve kumquats i og lad dem koge ganske svagt i 3-4 minutter.
Sluk og lad dem køle af i siruppen.
Sæt et stykke smørrebrødspapir rundt om 6 portionsskåle, så det går
ca. 2 cm op over skålens kant og hold papiret fast med en elastik.
Smelt chokoladen over vandbad.
Tag den af og rør, til den er afkølet og rør cognac i.
Pisk fløde til let flødeskum og rør sukkeret forsigtigt i skummet.
Vend flødeskummet i chokoladen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Fordel iscremen i skålene- sørg
for, at de er fyldt op til papirkanten. Frys dem straks i mindst 5 timer.
Ved serveringen tages papiret af og der sigtes kakao over, så overfladen
ser bagt ud.
Pynt med chokolade og garner med kumquats.