(10 personer)
180 g Caraïbe Valrhona
180 g smør
90 g hvedemel
300 g melis
6 æg
Pærer:
3 pærer
100 g sukker
2 dl Criollo Stout
1 kvist rosmarin
Tilbehør: Vanilleis
Kage: Smelt chokolade og smør i vandbad til ca. 55° og køl ned til 40°.
Pisk æg og melis luftigt, sigt melet i og vend forsigtigt alle ingredienser sammen.
Smør små aluforme med smør og drys med sukker.
Fyld chokolademassen i og bag kagerne ca. 15 minutter ved 130°. Køl dem af.
Pærer: Befri pærerne for kerner og skær dem i passende stykker.
Karamelliser sukkeret i en gryde, kom pærer og rosmarin i og tilsæt Criollo Stout.
Kog pærerne møre og tag dem op, mens resten af lagen reduceres til en sirup.
Anretning: Vend chokoladekagerne ud af formene og anret på tallerkener med pærer og en stribe sirup omkring.
Læg en kugle vaniljeis på toppen.
ØlforsLag:
Carlsberg Criollo Stout med brygning på chokolade og engelsk lakrids fås en helstøbt og flot smagende stout.