6 mellemstore æbler, skrællede, udkernede og skivede
5 dl friske eller frosne tranebær
2 ½ dl sukker
1 tsk reven appelsinskal
½ tsk stødt ingefær
Smuldredej:
½ dl hvedemel
½ dl havregryn
½ dl farin
2 spsk finthakkede valnødder (valgfrit)
¼ tsk stødt ingefær
¼ tsk stødt muskatnød
3 spsk smør eller margarine
1 spsk honning
smør til fadet
Sæt ovnen på 200ºC.
Smør et ovnfast fad med smør.
Bland hvedemel, havregryn, farm, valnødder, ingefær og muskat i en skål.
Bland godt.
Rør smør og honning i melblandingen ved hjælp af en gaffel, til det bliver en smuldredej.
Stil til side.
Bland æbler, tranebær, sukker, appelsinskal og ingefær i en skål.
Læg blandingen i det ovnfaste fad og drys smuldredejen over.
Bag i ovnen til dejen er gylden og æblerne møre, 30-40 min.
Lad det svale let og servér i portionsglas eller på tallerken.
Tips: Prøv at servere desserten med denne delikate creme:
Let philadelphiaost, eller anden cream cheese, røres ud med et par
spiseskefulde ahornsirup.
Bland hakkede pecannødder eller valnødder i.