Kropping er kogte byggrynsboller. Ordet betyder fyld og hermed menes fyldet til suppen eller de gule ærter. Fyldet kunne også stoppes i fiskehoveder.
# Ingredienser i kroppinger:
375 g byggryn
150 g margarine
1 stort løg
1 æg
100 g hvedemel
Flæskesuppe til kogning
*
Sådan laver du kroppinger:
Byggrynene hældes i en skål sammen med margarine og fedt, der er skummet af suppen.
Når grynene er mættet af fedtet tilsættes det meget finthakkede løg, æg og hvedemel.
Dejen formes til kugler.
Størrelsen kan variere meget, lige fra valnødder til appelsiner.
Kuglerne formes i hånden presses godt og sættes på den sim rende suppe.
Når Kroppingerne kommer op til overfladen er de færdige, siger reglen, men det er en god ide at give dem lidt mere tid og evt. skære en af dem igennem for at se om de er færdige.
Af denne portion bliver der ca. 10 stykker på størrelse med appelsiner.
Man har spist Kroppinger på Læsø helt op til omkring anden verdenskrig. I dag er det ikke kun ældre mennesker, der kan huske de har fået dem serveret, også unge spiser dem.