(4 personer)
#
Ingredienser500 g torskefilet
200-300 g syltede grønne tomater (se opskrift)
1 dl syltelage
½ dl tør hvidvin
6 æggeblommer
250 g smor
Basilikumblade
* Tilberedning
Skær de grønne tomater i både og vend dem i lidt lage.
Bland lage, hvidvin og æggeblommer sammen. Legér over svag varme.
Tilsæt det smeltede smør i en tynd stråle under stadig omrøring.
Vend saucen med tomater og drys strimlede basilikumblade i.
Bag torsken i portionsstykker i et smørsmurt fad ved 170 ºC i ca. 10 minutter.
Byd hvide kartofler, hvis retten serveres som hovedret.
Syltede grønne tomater:1 kg små grønne tomater (se Tips)
2 tsk konserveringsvæske (Atamon fx.)
Lage:
¼ l vand
2 dl eddike
300 g sukker
1 lille knold ingefær
10 nelliker
3 stænger kanel
1 tsk salt
Kog alle ingredienser til lagen op og lad småsimre i 10 minutter.
Tilsæt tomater og lad simre i yderligere 10 minutter.
Fordel tomaterne på Atamon-skyllede glas, hæld lagen over og
lad trække mindst 3 måneder før brug.
Tips: Kan du ikke finde små grønne tomater, men store? -
så skær dem i små trekanter, både eller skiver.