½ kg udstenede blå blommer
1 stort skrællet æble i tern – fx Gråsten
½ dl vand
1 dl vineddike
150 g sukker
1 finthakket rød chili
1 tsk korianderfrø
1 tsk fennikelfrø
3 cm hel kanelstang
*
Bring blommer, æble og vand i kog for ganske svag varme.
Når æblet næsten er kogt ud tilsættes de øvrige ingredienser og saucen koger ca. ½ time.
Tag evt. kanelstangen op.
Pisk saucen med et piskeris til den er nogenlunde jævn, juster evt. konsistensen med lidt vand og smag til med sukker eller eddike.
Tips: Der bliver ca. ½ l sauce – rigeligt til 8 personer.
Lav evt. en større portion og opbevar den på glas med tætsluttende låg. Den kan fint holde en måneds tid i køleskabet.
Saucen kan også koges på hvidvin i stedet for eddike. Tilsæt så kun sukker for at justere den sursøde balance til sidst.