4 Personer
4-5 store makroner
4 spsk sherry eller madeira
200 g henkogte blommer
2 spsk sukker
2 æg
2 spsk Maizena
4 dl mælk
½ vaniljestang
1-2 dl piskefløde
*
Knus makronerne groft, læg dem i en eller flere glasskåle og hæld vinen på.
Flæk blommerne og læg dem på makronerne.
Pisk æg og sukker godt sammen og tilsæt Maizena.
Flæk vaniljen.
Varm mælk og vanilje til kogepunktet, pisk lidt af mælken over i æggene og hæld så det hele tilbage i gryden.
Bring cremen i kog, pisk den godt og lad den koge et par minutter.
Afkøl cremen, men pisk stadig i den af og til.
Skrab vaniljekornene ud i cremen.
Vend evt. lidt flødeskum i den kolde creme.
Hæld cremen over frugten, pynt med flødeskum og server.
Tips: Andre henkogte eller syltede frugter kan bruges. Desserten kan gøres klar nogle timer i forvejen og opbevares køligt.