1 dåse syltede pærer (1 kg)
Creme:
3 ½ dl kaffefløde
1 stang vanilje
3 blade husblas
3 æggeblommer
3 spsk sukker
2 ½ dl piskefløde
100 g makroner
sherry eller portvin
Pynt:
reven chokolade
Begynd med cremen. Bring kaffefløde og den flækkede vaniljestang i kog.
Udblød husblas i koldt vand.
Pisk æggeblommer og sukker tyk og skummende.
Pisk lidt af den kogende fløde i æggemassen og hæld det derpå tilbage i gryden.
Varm cremen til kogepunktet, den må ikke koge, så skiller den.
Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for væde og smelt den direkte i den varme creme under omrøring.
Lad cremen bliver kold.
Pisk fløden til skum og vend den i den kolde creme.
Læg makroner i bunden af en skål og dryp med sherry eller portvin.
Hæld lagen fra pærerne og fordel dem over makronerne.
Hæld cremen over og stil desserten koldt.
Pynt med reven chokolade før serveringen.