Saftige ferskner er en god afslutning på måltidet. Anvend
helst friske ferskner, for en så fyldig smag som muligt. • Ferskner er rige på
A-vitamin • Denne dessert indeholder intet fedt.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 40 min. 4 portioner
# Råvarer til Grillede kanelferskner
4 friske ferskner
sukkerfri æblejuice
1 kanelstang
4 kryddernelliker
2½ dl letmælksyoghurt naturel eller ferskenyoghurt
1 spsk råsukker
*
Fremgangsmåde:
1 Læg fersknerne side om side i en gryde og hæld æblejuice
på, til de er dækkede.
Tilsæt kanelstang og nelliker.
2 Læg låg på og bring det i kog.
Skru ned og lad fersknerne simre til de er møre, 30-40 min.
Tag gryden fra varmen og lad fersknerne svale af i væden,
til de er til at røre ved.
3 Tag skindet af fersknerne og halver dem.
Fjern stenen uden at skade frugtkødet.
4 Tænd for ovnens grill.
Hæld yoghurten i et ovnfast fad.
Læg fersknerne ovenpå og drys dem med sukker.
5 Placer fersknerne under ovnens hede grill og grill i 5
min, til frugten begynder at blive svagt brun.
Tag fersknerne ud af ovnen og server dem evt. med en frisk
frugtsalat.
Tips & råd
Fersknerne er også gode at servere på morgenbordet med fx mysli.
Bland mysli med tørret frugt og server med ferskner og
yoghurt eller mælk.
Grillede ferskner til pandekager er herligt.
Varme ferskner i yoghurt er perfekt sammen med nybagte
pandekager.
Variation: Anvend pærer eller æbler i opskriften.
Kog dem som fersknerne og grill dem så.
Pærer eller æbler er gode at servere med hindbær eller
jordbær.
PR. PORTION: Energi: Kcal 112 = kJ 470
Kulhydrat 25 g Protein 3 g Fedt 0 g (0%) Fibre 0 g