(2 personer)
75 g jordbær + jordbær til pynt
100 g sukker
50 g chokolade 56%
25 g smør
1 ½ æg
15 g hvedemel
⅓ vaniljestang
1 æggeblamme
½ dl piskefløde
45 g fondant pulver
30 g glukose
Jordbær sorbet: Kog 1 ½ dl sukkerlage op med 50 g jordbær, blend og si pureen.
Frys ned og kør på "Paco Jet" (is-maskine).
Server sorbeten på små tern af jordbær.
Chokofondant: Smelt chokolade og smør over vandbad.
Vend æg, hvedemel og 25 g sukker i og køl dejen af.
Fyld den i en form og bag ved 160ºC i 4 minutter.
Lad hvile i 2 minutter.
Fondanten skal være flydende i midten.
Jordbær tagliatelle: Varm 25 g jorbær med lidt sukker.
Kør på en blender og si massen.
Smør den ud på en silikonemåtte og lad tørre ved 80ºC i 4 timer.
Skær i tagliatellestrimler.
Krydderurter: Moriner citronmelisse, mynte og basilikum i en syrlig sukkerlage.
Koramelrør: Varm fondantpulver og glukose op til 170ºC og smør det ud på en silikonemåtte. Form till rør.
Creme Anglaise: Kog piskefløde op med sukker og vaniljekorn.
Legér med æggeblomme og køl af.
Fyld cremen i karamelrørene og anret på en tallerken med chokoladefondant, krydderurter blandet med jordbær tagliatelle og jordbærsorbet på jordbærtern.