(12 personer)
Jordbær/jordbærpure:
1 kg jordbær
1 spsk sukker
2 dl piskefløde
½ lime
Vanille-peberrods-iscreme:
700 g sødmælk
250 g piskefløde
2 stænger Tahiti-vanilje
150 g sukker
160 g pasteuriserede æggeblommer
45 g friskreven peberrod
Arlettes:
500 g butterdej på smør
1-2 spsk flormelis
Jordbær: Skyl jordbærrene med stilk på.
Skær 750 g jordbær i pæne skiver
Pure: Hak 250 g jordbær groft og bland med sukker.
Varm op til 64° i en gryde, mos dem gennem en spidssigte til pure.
Smag til med flormelis og limesaft og køl af.
Pisk fløden let og bland med jordbærpure.
Iscreme: Kog sødmælk, 100 g piskefløde, 75 g sukker samt vaniljekorn og -stænger op.
Pisk æggeblommer og 75 g sukker sammen og hæld den varme mælke-flødeblanding i.
Hæld cremen tilbage i gryden og stil den tilbage på blusset under svag varme for at legere massen (må ikke overstige 84ºC).
Hæld cremen i 150 g fløde pisket med reven peberrod og stil på køl til næste dag.
Si cremen og kør den på ismasklnen.
Arlettes: Rul butterdejen sammen, så den har en diameter på 4 cm. Skær 12 x 2-3 millimeter tykke skiver af "rouladen", drys med flormelis og rul skiverne meget tyndt ud mellem 2 stk bagepapir.
Stik ud i passende størrelse og bag bundene ved 140° mellem 2 stk bagepapir i pres mellem 2 bageplader til de er let gyldne.
Tiloversbleven butterdej. kan fryses!
Anretning: Sprøjt en lille pyramide jordbærpure midt på hver Arlette.
Læg de skiveskårede jordbær rundt om butterdejskagen og ske peberrods-iscreme på toppen af kagen.