
500 g kartoffel kogt og moset
ca. ¾ dl hvedemel
2-3 æg
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 tsk kanel
ca. 100 g smør
ca. 20 victoriablommer
*
De kogte kartofler moses godt med en gaffel.
Æg og hvedemel røres i sammen med smør og krydderier.
Dejen skal gerne være sej og fast.
Hvis dette ikke er tilfældet, æltes der mere smør i dejen, der stilles til hvile ca. 20 min, før den rulles ud.
Dejen udrulles til en firkant og udskæres i mindre firkanter, der er 6-7 cm store.
Blommerne udstenes og dyppes evt. i sukker, før de kommes på hver dejfirkant.
Dejen pakkes godt omkring blommen, og disse blommerisoller kommes med hulske i en gryde med letsaltet vand, der er bragt i kog.
Bollerne koges ca. 10 min. og tages dernæst op med en hulske og drypper af, inden de rulles i rasp eller kokosmel.
De serveres gerne med saftsauce.