1 ½ kilo skinkesteg
1 - 1 ½ spsk groft salt
Marinade:
ca 75 gram tørrede abrikoser
3-4 fed hvidløg
2-3 dl tør hvidvin
Rids sværen helt ned til kødet.
Hak abrikoserne fint og bland finthakket hvidløg og hvidvinen, hæld marinaden ned i en kraftig plasticpose og kom stegen her i og løg på køl i ca 1 døgn, husk at vende stegen en gang imellem.
Tag kødet ud af posen og gem marinaden.
Drys sværen godt med groft salt, godt ned imellen sværene.
Hæld ca ½ liter vand i en lille bradepande, læg stegen på risten og stil den ind i en kold ovn, steg den midt i ovnen i ca 1 time på 200ºC (brug stegetermometer, temp .skal være 65ºC ) når denne temperatur er opnået er stegen færdig.
Husk at holde øje med at sværen ikke bliver for mørk.
Si stegeskyen ,lad den stå et øjeblik og skum der efter overfladen for fedt.
Tilsæt marinaden til skyen, kog godt igennem ,jævn den, smag til med salt og peber og si den lige inden servering i sauceskålen.
Skær stegen i tynde skiver og server med nye kartofler med persille og evt. en god broccolisalat. og et godt glas vin.