1 ½ kg kylling parteret i 12 dele
2 spsk cajunkrydderi
½ tsk basilikum
2 tsk sød paprika
2 ½ dl hvedemel
⅔ dl olie
1 rød peberfrugt skåret i 1 cm. store tern
1 lille rød chili uden frø fint hakket
2 ½ dl vand
2 tsk kyllingebouillonpulver
2 ½ dl cremefraiche
25 gram smør
5 dl fint skåret cajungrønsager
Dup kyllingestykkerne tørre.
Bland cajunkrydderi, basilikum, paprika og hvedemel og vend kyllingen i det
krydrede hvedemel.
Gem resten af melet.
Opvarm olien i en gryde og brun kyllingestykkerne ca. 4 minutter på
hver side til de er gyldne og sprøde.
Tag dem op.
Svits cajungrønsagerne i 2 spsk af den varme olie sammen med
peberfrugt og chili til grønsagerne har taget farve.
Læg grønsagerne i et ovnfast fad og læg kyllingestykkerne over.
Hæld 2 ½ dl vand ved, læg låg over og stil fadet i ovnen ved 180ºC i
40 minutter.
Tag låget af, tilsæt bouillonpulver og cremefraiche og steg kyllingen
videre i 20 minutter uden låg.
Pisk 3 spsk af det krydrede hvedemel sammen med smørret i en gryde og lad
det blive gyldenbrunt.
Rør det i stegeskyen og spæd eventuelt saucen med vand.
Tips: Kyllingekødet kan erstattes af kanin eller andekød.