Kreoler-kylling
2 pakker dybfrossen kyllingebryst
citron
salt og peber
2 æg
2 spsk fløde eller mælk
rasp
smør eller margarine eller friturefedt
Tilbehør: Tomatsalat - se nedenfor,
citronskiver (eller både), brød eller Løse ris - se Tillæg
*
Gnid kødet godt med citron, salt og peber.
Pisk æggene sammen med fløde eller mælk og hæld det over kødet.
Lad det trække 10-15 minutter og vend det nu og da.
Tryk kødstykkerne godt ned i rigelig rasp og lad dem derefter igen ligge 10 minutter.
Steg dem i smør eller margarine på panden - beregn 13-15 minutter - eller frituresteg dem.
Server citronskiver, tomatsalat og brød eller ris til.
Tomatsalat
400 g faste, fuldmodne tomater
2 spsk hakket kryddergrønt - persille, dild, purløg, kørvel etc.
1 hakket løg
1 fed knust hvidløg
5 spsk god salatolie
1-1½ spsk krydder- eller vineddike
salt og peber
*
Skær tomaterne i tynde skiver og læg dem lagvis i salatskålen med en blanding af kryddergrønt, hakket løg og hvidløg.
Rør eller ryst en marinade af olie, eddike, salt og peber.
Hæld den over salaten og lad den trække ½ time.
Vend den først ved serveringen.
Tips: Skal det være ekstra god så læg 1 skive Mozarella mellem hver skive tomat.