Logo

Olie, smør og margarine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Olie, smør og margarine

 

Fedtstof er en basisråvare, derfor er det vigtigt at man kender forskel på de forskellige fedtstoffer og anvender dem på den rette måde.

• Det er bedst at vælge fedtstoffer med umættede fedtsyrer til madlavning.

• Mættet fedt som vi får fra animalske produkter, bør vi undgå. Undtaget er fedt fra fisk som er umættet.

• Olie består af 100% fedt, mens smør og margarine har forskelligt fedtindhold.

 

Olie, smør og margarine 

Olier er pressede af planter eller frø, frugter eller nødder.

 

Margarine er en blanding af olier, vand og skummetmælk. Mælken giver smag og fungerer som et temperatursignal. Salt er en anden smagsforstærker og efter loven skal margarine tilsættes A- og D-vitamin.

 

Smør fremstilles af fløde, som syrnes med mælkesyrekulturer, for at få den rette smag.

 

Enkeltumættet fedt findes i oliven-, raps- og jordnøddeolie. Olivenolier kan variere meget i farven, men de er alle lige fede.

 

Flerumættet fedt findes i bl.a. solsikke-, majs- og jordnøddeolie. Det er de forskellige blandinger af mættede, enkelt- umættede og flerumættede fedtsyrer, som kvalitets bestemmer olien ernæringsmæssigt.

 

Mættet fedt findes i smør, kokosfedt, svinefedt og palmeolie.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.071 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her