Her får du en kort beskrivelse af forskellige ostetyper -
alt fra hårde, stærke oste til bløde, milde friskoste.
• Ost tilfører kalcium, som er nødvendigt for opbyggelsen af
tænder og skelet.
Vælger du magre ostesorter, så skærer du meget ned på fedtet
i kosten.
• Anvend smøreost i stedet for smør eller margarine på brød
og kiks.
Tips & råd
• Vælg gerne oste med lavt fedtindhold som pålæg.
• Køb ikke ost med hvide belægninger eller mug og heller
ikke ost som sveder.
• Når du anvender ost i madlavningen, så riv den først, så
smelter den hurtigere.
• Bløde friskoste, fx Ricotta skal købes i små mængder og
spises friske.
• Magre oste er ikke så stærke i smagen som de fede
varianter.
• Smagen i de magre oste fremhæves ved hjælp af ret stærke
smagsætninger, som fx peber eller sennep. Med disse og andre fyldige krydderier
kompletteres ostesmagen på en god måde.