Klik her
for at sende et billede
En dessert kan afslutte måltidet og være prikken over i'et. Det kan være en læskende sorbet med bær eller frugt efter en stærkt krydret ret.
Det kan også være en fyldig parfait eller mousse, der ligger som en klump i maven og forstyrrer nattesøvn en med urolig fordøjelse efter en sen og tung middag.
I »♥-venligt« dominerer de "lette" desserter med frugt, bær, sorbeter m.m. Desserterne laves uden eller med meget lidt fløde og fedtstof. I den udstrækning fedtstoffer forekommer, er der brugt blød
plantemargarine.
En del af desserterne har vi taget med i de forskellige måltider. Mange måltider afsluttes med en frugt for at give måltidet flere fibre og en god fordeling af de forskellige næringsstoffer. Hvis du vil, kan du jo også gemme frugten og spise den som mellemmåltid på et senere tidspunkt.
Desserterne er ikke sat sammen til hele måltider som de øvrige opskrifter. Vi opgiver dog næringsindholdet i en portion.