75 g gær
2 ½ dl sødmælk
2 ½ dl kærnemælk
1 tsk salt
½ tsk sirup
75 g smør
400 g fuldkornshvedemel
260 g groft hvedemel
Gæren smuldres i den lunede mælk og kærnemælk, salt og sirup tilsættes.
Smørret skæres i mindre stykker og tilsættes sammen med fuldkornshvedemelet.
Dejen arbejdes godt igennem, hvorefter den hviler i 15 minutter.
Bland så sigtemelet med det grove hvedemel og ælt dette igennem i den forhævede dej, der igen arbejdes godt igennem.
Stil dejen til hævning i 2 timer.
Dejen slås sammen og trilles i en lang pølse, der deles i 28 stykker.
Brødene formes, lav et snit i toppen og stil dem til hævning i ca. 20 minutter.
Si lidt sigtemel over brødene inden de sættes i ovnen.
Bages ved 210ºC på næstnederste rille i ca. 20 minutter.