1 tsk sukker
½ tsk salt
25 g margarine
1 dl kogt mælk
¼ dl lunkent vand
15 g gær
200 g hvedemel
Kom salt, sukker og margarine i en skål og hæld kogende mælk over, og rør.
Tilsæt det udrørte gær, sigt meste af melet i og rør el. slå det til en de.
Form kuvertbrød og sæt det til hævning på en smurt plade.
Pensles umiddelbart før det sættes i ovnen, de bliver smukkest med lidt æggehvide og lidt vand.
Bages ved 200°C i 10 minutter.
Til horn eller gifler:
Del dejen i 2 dele rul hver del ud med kagerullen til en tyk rund kage, del den med kagesporen i 8 dele og form dem som horn eller gifler
Til knuder:
Tril dejen ud i pølser (10-12 cm lange) vend dem i lidt hvedemel og slå en løs knude i midten
Til rundstykker:
Tril dejen ud i en lang pølse del den i 12 ensartede stykker, tril dem i hånden sæt dem på pladen og tryk dem lidt flade.
Til strutter:
Tril dejen ud i 2 cm tykke pølser, skær dem i 5 cm lange stykker, læg disse over kors 2 og 2 og tryg dem sammen.
Fastekringler, kommenkringler
Tril dejen ud i tynde pølser form deraf 6-8 kringler.
Til kommenskringler æltes 2 tsk kommen i dejen inden den formes til kringler.
Til flûtes:
Tril dejen ud i 2 lange pølser.