25 g gær
3 dl vand
3 dl Wiibroe årgangsøl
2 dl fromage frais
400 g hvedemel
100 g grahamsmel
500 g durum hvede
2 spsk salt
Gæren udrøres i det lunede vand og øl og fromage frais tilsætes.
Hvedemel sigtes i lidt ad gangen, salt følger det sidste hvedemel.
Kan eventuelt røres i røremaskine eller med håndmixer - brug kødkrogene.
Dejen tildækkes med et fugtigt klæde og hæver et lunt sted i 3 ½ time.
Gør en bageplade klar med bagepapir og sæt bollerne med to skeer.
Dyp skeerne i lidt hvedemel efter behov, så dejen nemt slipper.
Brødene bages i ovn ved 250 °C i 20-25 minutter.
Fromage frais, som giver god holdbarhed og god næringsværdi, kan udelades og erstattes med vand.
Der bliver cirka 12 brød af denne portion.