50 g gær
31/2 dl kærnemælk
50 g smør
2 spsk lys sirup
1 spsk salt
40 g hasselnøddeflager
100 g sigtemel
350 g hvedemel
Pensling:
1 æg
2 spsk fløde
Kærnemælken varmes langsomt op sammen med smørret, til blandingen er håndvarm.
Kom siruppen i og hæld dette over gæren, som er smuldret i en skål. Rør til gæren er opløst.
Bland salt og hasselnøddeflager sammen med melsorterne og rør i gærmassen.
Ælt dejen, til den er let og lind. Stil dejen til hævning i 30 minutter. Slå dejen godt sammen og rul den til en lang pølse, der skæres ud på skrå i passende stykker.
Læg brødene på en bageplade og skær et skråt snit på toppen.
Lad brødene hæve i 15 minutter.
Æg og fløde piskes sammen og pensles på brødene, som bages på midterste rille i ovnen ved 200° i 18 minutter.