Her er den klassiske brødbudding forvandlet til en delikat og rustik kage.
12 dekadente brødbuddinger
Creme:
2 æg
115 g sukker
1 tsk vaniljeekstrakt
4 ¼ dl piskefløde
Kager:
12 tynde skiver brioche (uden skorper)
4 spsk usaltet smør
100 g friske hindbær
Lav creme: Rør æg, sukker og vanilje cremet i en lille skål.
Tilsæt fløde, bland det godt og stil det til side.
Varm ovnen op til 175°C og smør 12 små forme.
Smør begge sider af brødet og skær hver skive i 12 små trekanter.
Tryk 3 trekanter ned i hver form, så de dækker bunden.
Læg et lag hindbær ovenpå.
Fordel et lag creme over bærrene.
Gentag processen, til der er 4 lag af hver ingrediens i hver form.
Placer formene i et stegefad.
Hæld kogende vand i fadet, så det når halvt op omkring formene og bag dem, til indholdet er gyldent og fast - det tager 25 minutter.
Hvis kagerne får for meget farve, lægges et stykke alufolie over formene.
Vend kagerne ud af formene og server dem varme.
Opbevar dem i køleskabet i op til 2 dage.
Variationer:
Bread pudding med brioche og blåbær
Følg basisopskriften. Erstat hindbær med 100 g friske blåbær.
Bread pudding med brioche og kirsebær
Følg basisopskriften. Erstat hindbær med 100 g hakkede kandiserede kirsebær.
Bread pudding med brioche og chokolade
Følg basisopskriften. Erstat hindbær med 100 g mørke chokoladeknapper.