50 g gær
6 dl vand
2 spsk olie
1 spsk honning
1 spsk salt
900 g sigtemel
2 dl 5-kornsblanding.
Kog 5-korns blandingen i 3 dl vand i ca. 4 min.
Vand hældes fra i en sigte.
Opløs gæren i hånd varmt vand.
Tilsæt olie, honning, salt og 5-kornsblanding.
Rør det meste af melet i.
Ælt resten af melet i lidt ad gangen.
Ælt godt til dejen er blank.
Det er ikke sikkert at alt melet skal bruges.
Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 1 time.
Del dejen i 2 dele.
Tril dem ud til 2 lange pølser.
Rul dejpølserne til et stort hjul.
Evt. på en bagepapir beklædt plade.
Eller en stor tærteform.
Klip eller skær dybe snit i dejen med passende mellemrum.
Lad hjulet hæve tildækket yderligere ½ time.
Sæt ovnen på 200ºC.
Pensl brødet med vand.
Bag det midt i ovnen i 30-40 minutter.
Lad det køle af på en bageriste.