Kan bages i god tid og fryses og er derfor velegnet til mange personer.
#
Ingredienser
10 g gær
7 dl koldt vand
2 spsk olie
2 tsk salt
600 g sigtet speltmel
500 g kæmpedurummel
* Tilberedning
Rør gæren ud i vandet, tilsæt olie, salt og speltmel og rør grundigt.
Kom så durummelet i på klassisk facon ved at tilbageholde den sidste tredjedel og kom den langsomt i.
Modsat det klassiske brød skal dejen ikke slippe og være til at røre med fingrene.
Den skal være lang og sammenhængende, men på ingen måde så fast, at den kan æltes rigtigt.
Hældes ud i to aflange brød på bageplade med bagepapir og stilles i køleskabet til næste dag.
Så stilles det 2 timer ud i stuetemperatur og hæver lidt, drysses med lidt hvedemel og bages ved 225 °C i ca 30 min, til overfladen er ganske sprød og næsten har fået for meget.