2-2,5 kg svinebov eller vildsvinebov
4-6 appelsiner
rosmarin
2 fed hvidløg
olie
1 dl hvidvin
salt
peber
store bagekartofler, 1-2 stk pr. person
2 laurbærblade
3 dl bouillon
*
Vildsvineboven udbenes omhyggeligt, så der bliver færrest mulige "åbninger" i det udbenede kødstykke.
Appelsinerne presses, og saften "hældes ned" i boven.
Rosmarin, hvidløg, olie, hvidvin, salt og peber blandes og lægges ind i boven.
Brug en pensel til at smøre blandingen rundt inde i boven.
Boven lægges i et ovnfast fad eller lille bradepande.
Hasselback kartofler lægges i et andet fad med laurbærblade .
Bouillon hældes ved.
Begge fade sættes i en 200°C varm ovn, og det hele steger ca 1 ½ time.
Stegen er færdig, når kødtemperaturen er oppe på 75°C.