4 Personer
4 bovsteaks
1 spsk citronsaft
1 spsk olie
1 fed hvidløg
Peber, salt
Sommersauce:
75 g let mayonnaise
1 dl ymer
2 spsk kørvel
2 spsk persille
3 spsk forårsløg eller purløg
½ tsk dijonsennep
1 tsk edelsüss paprika
75 g friske grønne ærter
Salt og peber
Tilbehør:
Kartofler og grøn salat uden dressing
*
Snit bovsteakenes svær- og fedtkant 3-4 steder ned til kødet. Dup steakene tørre med køkkenrulle. Rør citronsaft, olie, presset hvidløg og peber sammen og pensl det på kødet. Lad kødet trække, mens grillen varmer op.
Læg kødet på grillristen, når kullene gløder og alle flammerne er døet ud. Grill bovsteakene 4-5 min. på hver side 3-4 cm fra gløderne/grill-elementet. Tiden afhænger af grillens varme. Drys med salt.
Sommersauce:
Rør mayonnaise og ymer sammen. Tilsæt hakket kørvel, hakket persille, fintsnittet forårsløg eller klippet purløg, dijonsennep, paprika og ærter. Smag saucen til med salt og peber. Servér den til kødet.
Tips:
I stedet for friske grønne ærter kan optøede fine frosne ærter bruges.