250 g hvedemel
125 g rasp
1 tsk bl. bagekrydderi
1 tsk kanel
1 tsk stødt muskat
250 g hakket oksetælle
250 g mørk farin
250 g reven æble
100 g sylt. appelsinskal
2 æg
250 g rosiner
100 g korender
½ citron
100 g tørrede abrikoser
200 g mandler
½ appelsin
1 spsk sirup
1 ½ dl øl
SMØRCREME:
200 g smør
200 g sigtet flormelis
2 spsk cognac
Tag 2 kopper hvedemel fra. Drys den ene over oksetællen mens den hakkes fint med en kniv, så tællen ikke klistre sammen. Hak frugt og mandler og ryst dem i den anden kp hvedemel sammen med revet citron- og appelsinskal. Pres saften af. Rør alle ingridienserne sammen og lad skålen stå køligt natten over. Rør blandingen op igen og fyld den i en stor, velsmurt buddingform. Læg dobelt folie over og bind om det, så det slutter helt tæt.
Læg en rist eller lign. i bunden af en gryde, sæt formen i og fyld halvt op med kogende vand. Læg låg over og kog for svagt blus. Fyld mere kogende vand i gryden, hvis det fordamper. Lad den færdige budding stå 2 min. før den vendes ud på et fad.