Logo

Tarteletter med vaniljeskum og bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tarteletter med vaniljeskum og bær

 

Vil have noget imod at sætte tænderne i denne lækre tartelet med vaniljeskum og bær, så prøv denne opskrift lige nu.

ca. 8 stk. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 45 min. Bage/kogetid: ca. 30 min.

 

Mørdej til tarteletter:

175 g hvedemel

100 g smør

2 spsk flormelis

1 lille æg

 

Fyld:

2½ dl piskefløde

korn af 1 vaniljestang

ca. 1 dl flormelis

100 g ribs

250 g jordbær

*

 

Smuldr mel, smør, og flormelis sammen i en skål, og saml dejen med sammenpisket æg.

Lad den hvile i køleskab i 30 min.

Rul dejen ud, og stik den ud i cirkler, der passer til tarteletforme eller en muffinpande.

Tryk dejen godt ud på siderne, og prik bundene med en gaffel.

Sæt formene i køleskab i ca. 15 min., så dejen er kold, når de skal bages.

Bag kagerne i ca. 15 min. ved 200 °C.

Skru ned, og bag videre i ca. 15 min. ved 175 °C.

Afkøl på bagerist.

 

Pisk fløde og vaniljekorn til skum, og smag til med flormelis.

Fyld vaniljeflødeskummet i tarteletterne lige før servering, og fordel ribs og jordbær på toppen.

 

TIPS: Du kan evt købe 8 færdigbagte dessert-tarteletter, men det er langtfra samme oplevelse)

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.703 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her