Sødt til dessert - Tecremen kan både være en festlig afslutning på julemenuen og en let dessert på alle årets dage.
3 spsk sort te
6 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer
40 g Atwell
3 spsk cognac
3 pasteuriserede æggehvider,
2 dl piskefløde
4 kiwifrugter
perlesukker til pynt
*
A. Hæld 3½ dl kogende vand over teen, lad den trække i 3 min. og si den.
B. Læg husblassen i blød i koldt vand.
Pisk æggeblommer og Atwell skummende, tilsæt te og cognac og rør det til en tyk creme i varmt vandbad.
Pres vandet af husblasen og opløs den i tecremen. Sæt cremen koldt.
C. Pisk æggehvider og piskefløde stive hver for sig og vend dem i cremen.
Stil cremen koldt i 4 timer.
D. Skræl kiwierne, skær dem i skiver og form dem til stjerner med en udstikker.
Anret dem på tallerkener. Form med en ske boller af tecremen og anret dem dekorativt på kiwistjernerne.
Drys perlesukker over.
Tips: Hvis du absolut gerne vil undgå cognac, kan du bruge ½ dl te mere.
Per Portion 1041/248 kJ/kcal. 6 g protein. 14 g fedt. 18 g kulhydrat. 1 g fibre.