Vil have noget imod at sætte tænderne i denne lækre tartelet
med vaniljeskum og bær, så prøv denne opskrift lige nu.
ca. 8 stk. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 45 min. Bage/kogetid:
ca. 30 min.
Mørdej til tarteletter:
175 g hvedemel
100 g smør
2 spsk flormelis
1 lille æg
Fyld:
2½ dl piskefløde
korn af 1 vaniljestang
ca. 1 dl flormelis
100 g ribs
250 g jordbær
*
Smuldr mel, smør, og flormelis sammen i en skål, og saml
dejen med sammenpisket æg.
Lad den hvile i køleskab i 30 min.
Rul dejen ud, og stik den ud i cirkler, der passer til
tarteletforme eller en muffinpande.
Tryk dejen godt ud på siderne, og prik bundene med en
gaffel.
Sæt formene i køleskab i ca. 15 min., så dejen er kold, når
de skal bages.
Bag kagerne i ca. 15 min. ved 200 °C.
Skru ned, og bag videre i ca. 15 min. ved 175 °C.
Afkøl på bagerist.
Pisk fløde og vaniljekorn til skum, og smag til med
flormelis.
Fyld vaniljeflødeskummet i tarteletterne lige før servering,
og fordel ribs og jordbær på toppen.
TIPS: Du kan evt købe 8 færdigbagte dessert-tarteletter, men
det er langtfra samme oplevelse)