Logo

Bozole

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bozole eller pozole er en ragout, der oprindeligt stammer fra Mexico. Retten laves med majs og havde oprindeligt et rituel betydning. Prøv denne stærke ret med chili som aftensmad - lækkert og nemt.


450 g magert svinekød
300 g kyllingebryst
1 stor løg
2 fed hvidløg
3 spsk majsolie
1 dåse majs el. 400g rå majskerner
1 tsk stærk chilipulver
1 hønsebouillonterning
evt. saucejævner

*


Skær svinekødet i 2 cm tern. Fjern skind og ben fra kyllingkødet og skær det i mindre stykker. Hak løget og snit hvidløget fint. Varm olien op i en stegegryde og brun svineterningerne. Tag dem op og brun kyllingstykkerne. Tag også dem op, tilsæt evt. lidt mere olie og brun løg og hvidløg. Læg de to slags kød tilbage i gryden, dæk det hele med varmt vand, og bring det hele i kog. Tilsæt majskerner og chilipulver og opløs bouillonterningen i den kogende suppe. Dæmp varmen, læg låg på og lad ragouten snurre i 1 time. Smag den til og jævn den evt. let.

Tilbehør: Rød sauce el. stærk Taco-sauce. 1 hakket løg, 1 bundt radiser i skiver, kinakål i strimler, hakket koriander el. persille og lime skiver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.854 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her