Logo

Fiskesuppe fra år 1300

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fra italiensk kogebogsmanuskript fra 1300-tallet.

Fisk
Olie
Løgskiver
Mandler (smuttede)
Rosiner
Svesker
Peber
Safran
Udvalgte krydderier
Kanel
Vin
Eddike

Eventuelt:
indkogt vin eller sukker

Man steger renvasket fisk i rigelig olie og sætter det dernæst til afkøling.
Så steger man løgskiver i resten af olien. Smuttede mandler, tørre rosiner og svesker steges derefter sammen med løgene.
Den overskydende olie fjernes, og man tager peber, safran og andre udvalgte krydderier samt kanel, ikke for meget, men godt malet.
Løgene kommes i vin og eddike, og det stilles til kogning over varmen.
Så tages det atter bort fra varmen, og man tager nu et andet fad, hvori løgene lægges i lag, skiftevis med fisk.
Ønskes maden sød, tilsættes indkogt vin eller sukker.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.034 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her