Desserten er en sprød
nøddemedalje med bær.
Arbejdstid: ca. 30
min. Bagetid: ca. 15 min. Ikke fryse-egnet
#
Nøddekager (12 stk
til 6 medaljer):
50 g
hasselnøddekerner
50 g smør (smeltet)
50 g sukker
50 g lys sirup
25 g hvedemel
Fyld:
600 g blandede bær (fx
hindbær, blåbær og brombær)
¼ l piskefløde
½ vaniljestang
(kornene)
2-3 spsk flormelis
*
NØDDEKAGER: Hak
nødderne meget fint i en foodprocessor.
Tilsæt smør, sukker,
sirup og mel og rør dejen ensartet.
Sæt dejen med en ske
i 12 cirkler på bageplader med bagepapir.
Tryk dem lidt flade
med bagsiden af skeen.
Bag ved 175 °C i ca.
7 min. - til kagerne er lysebrune i kanterne.
Læg dem på en
bagerist til afkøling.
Pisk fløden til
blødt skum og smag til med vanilje og flormelis.
Læg kagerne sammen
med creme og bær lige før servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin