Lenticchie alla umbra
Italienerne spiser mange bælgfrugter, som indgår helt naturligt i den ugentlige menu. Kombinationen af bælgfrugter og pasta, ris eller spelt er meget almindelig og også ganske sund. Pastaen er med til at forædle proteinerne i bønner, kikærter eller linser.
Vi spiser også tit linser, bønner eller kikærter i supper, med pasta eller bare som tilbehør. De mest berømte italienske linser kommer fra Umbrien fra Catelluccio højsletten, de betragtes som en ren delikatesse og er fredet som mange andre traditionelle fødevarer.
200 g små Castelluccio eller Puy-linser
1 laurbærblad
2 fed hvidløg
lidt skal fra en usprøjtet citron
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
2 røde tomater eller tilsvarende flåede
1 spsk olivenolie
salt og peber
Læg linserne i blød i 30 minutter.
Kog linserne i vand i 30 minutter med hvidløg og laurbærblad.
Hæld vandet fra dem.
Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint.
Svits løg, linser og tomater i olivenolie heri.
Kog linserne igennem i 5-10 minutter, til de får en lidt cremet konsistens.
Smag til med salt og peber.
Spis linserne med bruschetta med broccolicreme eller med citronmarinerede kyllingelår.