Ikke altid fra dåse - som tilbehør eller forret
200 g linser
1 laurbærblad
4-5 skalotteløg (eller små løg)
5 spsk olivenolie
1 ¼ dl hvidvin
3 spsk hvidvinseddike
1 tsk stærk sennep
salt, friskkværnet peber
1 knsp sukker
2 spsk klippet purløg
Kom linser og laurbærblad i en gryde med koldt vand, der næsten dækker og kog dem møre ved middel varme under låg (det tager alt efter alder og sort mellem 25 og 60 minutter).
Skræl skalotteløgene og skær dem i fine ringe.
Steg løgene klare i 2 spsk olie ved svag varme.
Tilsæt vin og lad det koge ind til det halve.
Tag gryden af komfuret.
De kogte, men endnu faste, linser drypper af.
Bland de varme linser med skalotteløg.
Rør eddike med resten af olien og senneppen og bland det i linserne.
Smag til med salt, peber og sukker.
Drys purløg over.
Server fx. til andebryst, fjerkræ
kj pr. portion: 1100