Trækul: Direkte
Gas: Direkte/lav varme
Forberedelse: 20 minutter. Stegetid: 6-8 minutter
1 stang vanilje
115 g frisk blød gedeost
3 dl piskefløde
2 spsk sukker
12 friske figner
50 g mørk chokolade af god kvalitet
A. Skær vaniljen op med spidsen af en skarp kniv og skrab kornene ned i en skål. Kom gedeost i og rør vaniljen godt ud.
Pisk piskefløde og sukker til flødeskum i en ren skål.
Fold flødeskummet ned i gedeosten.
Sæt cremen i køleskabet, til den skal bruges.
B. Skær med en lille skarp kniv et kryds i hver figen, så snittet går omkring tre fjerdedele ned.
Åbn fignerne, så de ligner blomster.
C. Bræk chokoladen i tolv små stykker.
Læg et chokoladestykke ned i midten af hver figen og grill fignerne direkte over lav varme i 6-8 min., til chokoladen er smeltet, og fignerne er blevet bløde.
D. Fordel de varme figner på 6 tallerkener og øs en skefuld creme over.