1 kg mellemstore kartofler
½ l vand
2 tsk groft salt
Dressing:
2 bæger salat yoghurt (500ml)
1 finthakket løg (50g)
1 dl finthakket syltetasie (100g)
1 spsk asielage
2 tsk karry
2 tsk sukker
½ tsk groft salt
Pynt: Karse.
Skræl kartoflerne og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Kom kartoffelskiverne i kogende vand tilsat salt.
Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 9 min.
Hæld kartoflerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.
Dressing: Rør salatyoghurten sammen med de øvrige ingredienser.
Vend de afdryppede, lune kartoffelskiver i dressingen og smag til.
Stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
Tips: I stedet for at finthakke løg og asie kan de blendes sammen med asielage i ca. 1 min.