#
1 spsk olie
3 grofthakkede løg (ca. 225 g)
4 små knuste fed hvidløg
4 friske timiankviste
750 g grofthakkede tomater eller 2 dåser hakkede tomater
1 ½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk sukker
500 g magert hakket oksekød
50 g revet gul ost, fx Riberhus ML 16% (30+)
friskkværnet peber
350 g tørret pasta
*
Lad olien blive varm i en sauterpande.
Tilsæt løg og hvidløg og svits dem indtil de bliver klare.
Tilsæt timian og tomater.
Lad saucen simre i ca. 10 min. - rør af og til.
Tilsæt salt, peber og sukker og smag til.
Rør kød, ost og peber sammen.
Tril kødblandingen mellem hænderne til kugler på størrelse med valnødder.
Kom kødbollerne ned i tomatsaucen.
Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
Kog pastaen som angivet på emballagen 8-12 min.
Fryseegnet: Ikke afprøvet