#
3 porrer
500 g kartofler
2 spsk olivenolie
1,5 liter vand eller fiskebouillon
1 bundt persille
500 g isingfileter
0,75 dl piskefløde
Havsalt og Peber fra kværn
Tilbehør: Groft brød eller flutes
*
Fjern roden og det yderste blad fra porrerne.
Snit porrerne i tynde skiver, og skyl dem.
Skræl og skyl kartoflerne, og skær dem i små tern.
Kom olivenolie i en gryde, og varm op.
Kom porrer og kartofler i gryden, og svits let.
Tilsæt 1 ½ liter vand eller bouillon.
Lad suppen småkoge i 15 min.
Skyl og pluk persillen, og kom den i suppen.
Blend suppe, porrer og kartofler med persillen, og kom suppen tilbage i gryden.
Skær isingfileterne i strimler, og kog dem i suppen i 1-2 min.
Kom fløden i suppen, og varm op.
Smag til med salt og peber.
Server suppen med brød eller flutes.
Tips: I stedet for ising kan du bruge rødspætte eller skrubbe.