¼ pk.gær
2 ½ dl vand
2 ½ dl mælk
125 g boghvedemel
125 g boghvedegryn
75 g smør
1 ¼ dl piskefløde
125 g hvedemel
3 æggeblommer
½ tsk salt
½ tsk sukker
3 æggehvider
300 g røget laks i strimler
200 g stenbiderrogn
75 g cornichoner
2 dl cremefraiche
3 spsk finthakket rødløg
salt
peber
Gær røres ud i vand og mælk. Boghvedegryn og boghvedemel tilsættes og står tildækket i ca. 4 timer. Smør smeltes og tilsættes boghvedeblandingen sammen med sukker og salt. Piskefløde, hvedemel og æggeblommer tilsættes, og dejen piskes godt sammen. Æggehvider piskes let stive og vendes i dejen til sidst. Steges på en blinispande eller som små pandekager på en teflonbelagt pande. Der skal kun anvendes fedtstof ved bagning af den første pandekage. Pandekagerne holdes varme. Anrettes portionsvis.Tips: Blinis kan også serveres som en frokostret, hvor tilbehøret anrettes i små skåle. Hertil serveres en god flaske champagne.